luni, 6 ianuarie 2014

                          Confecţionarea    unui   pendul   ezoteric

            De  multe  ori   nu  toată  lumea  are  posibilitatea  materială  să-şi   achiziţioneze  un  pendul  ezoteric. Sau, mai  sunt cazuri în  care  de  multe ori  l-am uitat acasă pendulul nostru favorit  şi suntem puşi  să  ne  descurcăm  cum  putem.
           Pendulele ezoterice sunt confecţionate de regulă din cristal de stăncă translucid, şlefuit pe toate feţele, prevăzut cu un sistem de agăţare şi de cuplare al unui fir  de  aţă, şnur ornamental, lănţişor.
         Astfel materiale din care se mai poate confecţiona un pendul sunt: cuprul, alama, argintul, fierul, plasticul, lemnul, sticlă, şi în general orice piesă ce în mare are o formă sferică sau formă fuziformă, de rotaţie. Astfel, putem confectiona un pendul dintr-un  lănţisor dezafectat cu multe bile sferice nu prea mari ca diametru, de cam max. 1 cm. sau se poate utiliza o banală piuliţă zincată alb.
        Modul de construire este acelaşi, cam în toate cazurile. De aceea, indiferent  de preţul  pendulului, practic el are exact acelaşi rol. De a spune prin antrenare în mişcare de oscilaţie  şi a rosti cuvinte precum DA  sau NU. În baza acestui considerent, indiferent că pendulul este din aur sau lemn, exact acelaşi lucru îl face, ne arată un DA sau un NU.
      
      Din experienţa mea, am construit mai multe penduluri,  la care scopul principal este acela de a servi scopului propus, de a fi funcţional. În cazul în care să zicem îl pierdem, să nu fie o pierdere grea.
       Am ales două piuliţe procurate de la un magazin de specialitate, sau găsite printre zecile de lucruri de acasă. Avem nevoie de două piuliţe, una M6, una M4, zincate argintiu. La aceste două piuliţe mai avem nevoie de un fir de aţă de legat borcane, de regulă din acela mătăsos, împletit din două fire, nu prea gros, de culoare deschisă la culoare, căt mai spre culoarea albă. Astfel, începem prin a lega prima piuliţă  M6 introducănd prin gaura piuliţei firul de aţă şi facem două noduri bine strănse pe aţă. Surplusul, capătul scurt al aţei îl tăiem cu atenţie, astfel încăt restul de aţă să nu fie inestetic. Apoi cu ajutorul unei rigle gradate măsurăm de la nodul făcut 30 de centimetrii.Luăm piuliţa M4 şi procedăm similar ca ăn cazul primei piuliţe, introducănd firul de aţă prin orificiul piuliţei M4 şi punănd în paralel rigla gradată cu firul întins, Piuliţa M6 la zero pe gradaţia riglei, iar firul de aţă îl reglăm să fie pănă sub piuliţă la cota 26,5 cm., păstrănd firul perfect întins. Apoi facem un prim nod pe piuliţă, re-măsurănd lungimea firului de ată, ajustănd pănă obţinem lungimea de 26,5 între cele două piuliţe cu firul întins. Apoi, facem al doilea nod bine străns, sau încă unul în plus, deci în total 3 noduri. Surplusul de aţă rămas după facerea nodului se taie cu grijă cu ajutorul unei foarfece, astfel încăt firul de aţă să  nu  se vadă, practic.
      Acum, pendulul nostru este gata pentru a lucra cu el. Pentru a lucra cu pendulul, avem nevoie de următoarele:
- O  masă , un scaun ,  o coală de hărtie albă. IO  folosesc  coli xerox A4. pe care din obişnuinţă le îndoi în două, pe înăltime. Astfel obţinem practic 4 feţe pe care putem scrie viitoarele noastre comunicări. Partea cu îndoitura o păstrăm către noi. Ne obişnuim să facem în aşa fel încăt după ce am umplut o faţă, următoarea faţă va fi ridicănd cala 180 de grade, iar scrisul practic va fi lizibil rezultănd continuitate pe coală, fără a mai roti suplimentar coala. Faţa 3 respectiv 4 va fi reîndoind coala cu faţele goale, nescrise spre exterior.
     Încă o regulă, de ordine, sau de aspect. Atunci cănd începem lucrul într-o zi, notăm pe coltul din stg. corespunzător răndului nr.1  data şi luna în cifre. 
     Ceea  ce ni se  comunică prin pendul  să ne obişnuim să le scriem toate literele cu literă mare, ca totul să fie simplificat, eventualele  nume proprii vor avea caracterul de convenţie, fiind tratate ca atare.

    Să  luăm în calcul şi încă un aspect, acela de CURĂŢENIE. Curăţenie înseamnă ordine, înseamnă ordonat, înseamnă a face absolut totul migălos, frumos, precis. De aceea, nu alegem materiale de culoare închisă, nu folosim culori închise  pentru toată activitatea noastră. Culorile închise la culoare sunt culori cu frecvenţă joasă de vibraţie, cu căt este mai spre negru, cu atăt este mai puţin benrfic ceva. Ordinea şi disciplina merg mai departe, în modul de adresare pe care îl folosim, avănd grijă deosebită ca să folosim termeni, expresii, cuvinte adecvate. Aviz celor care cred că pot păcăli entităţi, ele citesc precum o carte absolut totul, propria noastră memorie, absolut totul. Cei de după voal pot citi o carte  extrem de rapid, fără să o deschidă, putând reproduce cartea integral. Deci, foarte multă seriozitate. 
      Iar atunci cănd în faţa noastră se prezintă Cineva anume, care se prezintă cu propriul nume, să îl traăm smeriţi, căci nu suntem pe aceaşi treaptă evolutivă. 

                     Lucrul   cu  pendulul    ezoteric

De  acum încolo, putem să începem munca propriu-zisă cu pendulul.  Pentru aceasta ne aşezăm la o masă care să aibă de regulă o sursă de lumină, veioză sau bec care să ilumineze bine spatiul de lucru. Aşezăm cele două coate ale măinilor pe masă, paralel cu corpul, făcănd în felul următor. Pendulul îl ţinem de piuliţa M6  între degetele mare şi arătător, iar palma măinii drepte peste dosul  palmei stăngi.  Pentru începători mai facem încă un punct de sprijin, aplecănd un pic capul nostru, sprijinind practic cu fruntea cele două măini împreunate sus. Facem mai multe exerciţii de acomodare cu acest lucru, pentru a ne obişnui. Acum, pendulul are capătul liber şi oscilează deasupra mesei.
      Acum în faţa noastră aşezăm colala de hărtie albă, avănd grijă ca pendulul să poată balansa pe coală. Acum, încercăm să apropiem sau să îndepărtăm întregul pendul printr-o mişcare pe verticală, foarte lină, din încheietura măinii stăngi. 
Facem mai multe  exerciţii în acest sens, imprimănd pendulului o oarecare miscare de oscilaţie, şi încercăm să frănăm lin de tot mişcarea de pendulare într-o direcţie sau alta prin coborărea din încheietura măinii stăngi. Cănd considerăm ca ne-am deprins cu acest lucru, mergem mai departe, începănd mişcările de maestru.
     Deoarece noi folosim pendulul NUMAI   PENTRU  ENTITĂŢILE   DIVINE  BUNE,   cu măna dreaptă vom face două  lucruri. Măna dreaptă va fi aceea cu care ne vom face cruce în mod corect, cu cele trei degete unite corect, măna stăngă rămănănd practic în plan vertical, cu pendulul în aer. A doua opreaţiune pe care o facem cu măna dreaptă este a nota pe coala de hărtie literele transmise, pe care le scriem de regulă căt mai aproape de tipar, STAS, cum s-ar zice, lizibile perfect, cu mărime ce nu depăşeşte 1 cm, realizat prin scris cu pix, de regulă, sau creion negru, după dorinţă.
     Toate operaţiunile  ce derivă din lucrul cu pendulul se fac cu PENDULUL  DIN STARE    DE   REPAUS,  adică stănd  într-un loc fix în aer, cam la căţiva milimetrii deasupra colii noastre de scris. Punănd întrebarea, o punem scurtă, concis, ce la final să aibă doar două răspunsuri, DA  sau  NU.  Atunci  cănd avem de clarificat  mai  multe aspecte, ne organizăm de aşa natură chestionarul, încăt din aproape în aproape să primim  prin DA sau NU  la întrebarea precedentă pusă, care corelată cu celelalte să ne dea o imagine de ansamblu al ceea ce doream noi. Atunci  nu am înţeles ceva corect, întrebăm respectuos, spunănd că nu am înbţeles un anume aspect, pe care dorim să îl clarificăm prin întrebări simple, care la finele lor să aibă răspunsul DA sau NU.

         Să  începem cu mişcarea de bază:
    Stănd la masă în poziţie de lucru,  cu pendulul oprit în aer, cu măna dreaptă ne facem cruce corect, şi apoi cu voce caldă, liniştită, moderată ca volum întrebăm pendulul:
     ÎMI  SPUNEŢI  CE  ÎNSEAMNĂ    DA?
Sprijinim măna dreaptă peste cea stângă, iar pendulul de regulă va  începe să oscileze tot mai tare, şi mai tare într-o anumită direcţie.  De regulă paralel cu noi.  NU   UITĂM  SĂ   MULŢUMIM,  făcănd cruce cu dreapta.
    Acum, oprim pendulul prin intermediul măinii stăngi, pendulul este în repaus perfect, cu mâna dreaptă facem cruce corect şi întrebăm:
     ÎMI  SPUNEŢI   CE  ÎNSEAMNĂ  LA  VOI   NU?
Sprijinim măna dreaptă de cea stăngă, iar pendulul intră încet în miscare de oscilaţie, de regulă  către noi. 
NOTĂ.   Trebuie să nu exagerăm cu lungirea perioadei de oscilaţie, căci cei de Dincolo obosesc .Cu căt este mai greu pendulul, cu atăt cantitatea de energie pentru a-l pune în mişcare este mai mare.

       Iată, avem cele  două miscări  de bază ale pendulului.  Aşa cum a semnalat acum, această convenţie rămăne, nu se schimbă  NICIODATĂ.  CE  este DA, rămăne VEŞNIC  DA, şi similar pentru NU.

            Lucrul     cu   alfabetul, sau   cu  cifre

     Pentru  acest lucru  luăm o făşie de  hărtie albă, curată.  de 1 centimetru lăţime , iar lungimea o stabilim ulterior, dar în principiu facem făşia din latul de coală A4, adică 210 mm, pe care îl scurtăm după dorinţă, la urmă. Pentru uşurarea muncii noastre, am împărţit alfabetul limbii romăne în grupuri de litere, astfel:
       Scriem una sub alta literele, pe verticală, litera de sus, este A.
Astfel, primul grup de litere este  de la  A-F  ,  după  cum urmează:     A,  Ă  ,  B,   C..  D,    E,   F
     Al  doilea grup este                   de  la  G-L  ,  după cum urmează;     G ,  H.  I  , Î  ,  J  .K  ,  L
     Al treilea  grup  este                  de  la  M- Ş ,  după  cum urmează:    M,  N,   O , P  .  R.  S  . Ş
     Al patrulea grup  este               de la  T-   Z     după cum urmează     T  ,  Ţ,  U .  V , X,  Y  ,  Z

Aceste  grupuri le delimităm  prin nişte marcaje  făcute  cu  creion  sau cu carioca , ca să  putem  distinge rapid  grupele  de litere. 
       Cifrele le utilizăm destul de rar,   atunci  cănd  avem  un număr complex, rezumativ întrebăm  din căte  cifre  este  numărul, neuitănd să ne facem cruce. 
        Apoi  întrebăm:    este  cu o  cifră?   RĂSPUNS =  R     NU
            Este cu  două cifre?   CRUCE= +   RĂSPUNS=R       DA      ( este doar un exemplu, luat ca atare)
Desenăm  două  căsuţe  dreptunghiulare potrivite pe coala noastră de hârtie . Una este cifra zecilor, calaltă al unităţilor.
  Luăm cifra zecilor. CRUCE =+   cifra este număr par?   R=DA   si apoi începem:  0. 2, 4, 6, 8
  Este 0? +    R= NU.  Este 2? + R=NU  este 4? +   R=DA. Pentru a  nu lungi , astfel se merge la oricăte  cifre, făcănd aceaşi logică.

     Acum că  ştim tot  despre toate componentele, să vedem cu  cine  anume  stăm de vorbă?
+  Îmi spuneţi cum vă cheamă?    R= DA.  MULŢUMESC  LUMINOS-=  ML
  De la  A-F  +  ?    R=DA   ML
  A ?   +  R=  NU   ML    Ă ?   +    R=NU  ML     B ?  +   ML    C ?  +   R=DA    ML----- Scriem pe  coală prima literă   C
Mai  sunt litere în cuvănt ?  +   R=DA   ML

NOTĂ:    Dacă  nu  MULŢUMIM  LUMINOS,  ei  se supără şi nu mai doresc de multe ori să  mai comunice NIMIC.

   În acest fel  se merge  mai  departe  din literă în literă,  prin întrebări una după alta.
   Apoi, putem întreba muulte altele:
    +  SUNTEŢI    INGERUL  MEU  CEL  BUN?   R =DA   ML.
        
      ATENTIE:   Ingerii   sunt   cu  nume  bărbăteşti  pentru  bărbaţi, şi  cu  nume  femeiesti  pentru  femei,  niciodată invers. Ingerii sau Ingeriţele  nu au.... nume  de  familie,  ci  doar un singur  nume.Acest nume  este unic, o dată primit, el nu schimbă NICIODATĂ,  nici  la cele mai Înalte ranguri, grade sau funcţtii.  Acolo,  la cel  mai Înalt nivel, nu există numele mic, ci numai denumirea de... DUMNEZEU,  numele  fiind  secret.
       
            Iată, în acest fel  putem  să  comunicăm  fără absolut nici un fel de risc cu  Ingerul nostru Cel Bun.  Ingerul nostru nu este singur, aşa cum credem noi, ci... are o mulţime de  prieteni, unii cu  grad mai mic decăt al lui, unii cu Grade, Ranguri, Funcţii mult mai mari decăt ai Lui.
       Sunt reguli pe care trebuie să le învăţăm una căte una, sunt lucruri ce se pot scrie aici, sunt lucruri... ce nu se pot scrie aici.
       
      Trebuie să conştientizăm că INGERUL  NOSTRU  CEL  BUN, sau  COORDONATORUL  NOSTRU  EXISTENŢIAL  FIINŢĂ-DIADĂ,  este o entitate Luminoasă. El întotdeauna are gradul mai mare decăt al nostru.Este regulă generală. El NICIODATĂ   nu minte. Atunci  cănd este obligat  să dea un răspuns care nu este adevărat, zice invariabil NU, sau nu semnalează  nici o  mişcare al pendulului, pendulul stă pe loc.
       Ingerii  au şi  stări de BUCURIE,  pe care ni le semnalează pe adevăratele pendule, cele din cristal de stăncă, vibrănd pe loc printr-un usor tremurat.  Nivelul  mai ridicat al bucuriei este FERICIREA  lor, atunci pendulul vibrează pe loc mai puternic. Acest lucru mai iese de multe ori în evidenţă atunci cănd  am scris litera B, iar pendulul tremură. Atunci Ingerul semnalează cuvăntul BUCURIE, sau derivatele ei, BUCURI|E  MARE, BUCURIE  FOARTE  MARE,  BUCURIE  GROZAV  DE  MARE,
       La fel se poate întămpla şi cu litera F   iar apoi  pendulul  vibrează pe loc.  Este vorba despre cuvăntul  FERICIRE,  sau  derivatele lui, similar cuvăntului  BUCURIE.
         
       Pentru  a înţelege mai bine  ceea  ce nu se spune de multe ori, o dată din necunoaştere, a doua oară  din  ascunderea unor aspecte nu se vor a  se cunoaşte,  şi  entităţile  care  ne  coordonează, ne supraveghează, ne îndrumă, au unele tabieturi.Ve-ţi rămăne surprinşi, sau costernaţi că Ingerii nu au salar, nu au zile libere, nu  au concediu de boală, nu fac niciodată grevă. Ei stau mereu alături de noi, coordonăndu-ne. Ei sunt de fapt trimişii Divinităţii în noi, care NICIODATĂ nu ne doresc răul. Ei nu înjură, ei nu mint. De fiecare dată ei ne dau numai ce este bun.
      Atunci cănd Ingerul  închide biroul şi pleacă, cel ce a avut Inger  este declarat defintiv mort. Orice încercare de aducere înapoi la viaţă este în zadar.
       Prea puţini dintre noi ştiu că Ingerilor ... le plac  produsele lactate naturale, dulciurile, fructele, si multe alte bunătăţi. Numai că... este o problemă, căci ei  nu pot consuma din hrana noastră, neavănd sistem digestiv propriu. Deci, ei, Ingerii iau numai gustul sau mirosul, aroma. Nu ne lasă fără măncarea din farfurie. Dar, dacă nu li se spune că pot servi, ei nu servesc NIMIC. 
        Dacă nu li se dă voie, ei nu servesc NIMIC  din ceea ce consumăm noi. Sunt cazuri cănd cineva ajunge la o vărstă înnaintată, şi abia atunci, accidental constată că  Ingerul  care l-a însoţti zi şi noapte, nu l-a lăsat niciodată la greu, nu a primit măcar gustul la o prăjiturică în toţi aceşti ani. Este un lucru atăt de jenant, încât  trece pe latura negativă al omului.
         Sunt metode  simple de a face şi a rezolva Benefic  şi acest aspect. Nici o Biserică, nici un cult bisericesc nu cunosc să se ocupe cu acest aspect, acela de a  da  numai gustul  a ceea ce servim noi  şi celor de dincolo de voal.
         
                       







2 comentarii:

  1. Interesant! Eu folosesc pendulul de 20 de ani. M-a ajutat la foarte multe si am ajutat pe foarte mulți cu ajutorul lui. La mine comunicarea merge direct , nu trebuie sa scriu, ci doar sa citesc. Este foarte frumos! Ceva deosebit! Poți sti cam orice vrei sa stii! Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere