joi, 28 noiembrie 2013

        DANTURA   IMPECABILĂ  NUMAI   CU   FLUORURĂ   DE  SODIU
 
             De  la Wikipedia, enciclopedia liberă, Fluorura de Sodiu este o sare a sodiului cu acidul fluorhidric, formula chimică NaF. Este  substanţă otrăvitoare, folosită ca otravă de şoareci, sau în apă şi în toate pastele de dinţi.
              De ani şi ani de zile se spune că fluorul este minunat pentru sănţtatea noastră, pentru sănătatea dinţilor.Ni sa spus că fluorul întăreşte malţul dinţilor, că scăpăm de cariile dentare.S-a mers un pic mai departe, considerând  minunată măsura de a fluoriza apa de băut pentru a asigura(mai ales  copiilor) doza de fluor necesară pentru protecţia danturii.
              Există  numeroase studii care arată că  fluorul  întăreşte  într-adevăr smalţul  dinţilor,, mai ales la copii, după cum există şi studii care au demonstrat că fluorul  are efecte nocive asupra sistemului osos,  fiind  unul din  elementele   care înfundă  gland  pineală,  făcănd-o  să rezoneze  precum o găleată  fără  fund.
             Pe lăngă efectele miraculoase, după anul 1950 s-a demonstrat că o expunere prelungită sau care  depăşeşte  dozele normale, pot provoca apariţia unor pete galbene  pe dantură.
             Un studiu făcut  în U.S.A.  de National Institut of Cancer a relevat o  creştere semificativă a numărului de tineri afectaţi de cancer osos în zonele  fluorizate, faţă  de cele  în care apa nu a fost tratată cu fluor. În medie, 50% din cantitatea ingerată zilnic se elimină prin rinichi.Restul se difuzează în ţesuturi şi în oase, precum şi în glanda Pineală(epifiza). Ingerarea fluorului determină creşterea numărului de factori, făcănd oasele  mai fragile.Fluorul în excces provoacă infertilitate.
            Fluorul este un element extrem de activ, chiar şi în cantităţi infime, inhibă numerose enzime şi este mutagen-determină mutaţii genetice la nivel ADN.Testată pe şobolani timp de un an, apa fluorizată a determinat modificări morfologice la nivelul rinichilor şi creierului, acumulări de aluminiu în creier, şi simptome asociate bolii Alzheimer.Aceste studii independente şi făcute de cercetători cu reputaţie au demonstrat legătura între igienizarea zilnică a fluorurii de sodiu şi următoarele probleme de sănătate:
-  Disfuncţii ale  glandei Tiriode- care afectează întregul sistem endocrin conducănd la diverse dereglări, respectiv obezitate, uneori.
- Didfuncţii neurologice- I.Q.  micşorat, concentrare scăzută asupra sarcinilor, letargie şi oboseală psihică.
- Blocarea secreţiei de melatonină, fapt ce scade imunitatea împotriva bolilor, accelerează îmbătrânirea, produce dereglări ale somnului.
- Calcifierea  glandei pineale, ce controlează instalarea pubertăţii.
              Fluorura de sodiu este o substanţă extrem de toxică- doar 20 mg. de fluor este suficient pentru a ucide un copil, respectiv 3-5 grame(o linguriţă) este suficientă pentru a ucide un adult. Efectele adverse se observă de obicei după un termen mai lung.
             Până în anii 1990 nici un studiu nu s-a efectuat pentru a determina impactul fluorului asupra glandei Pineale(o glandă de dimensiuni mici localizată între cele două em,isfere ale creierului, responsabilă cu producerea hormonului ”melatonină”. Cinci studii efectuate în China arată o reducere al I.Q.-ului la copii asociaţi expunerii la  fluor.
            S-a descoperit recent de către  David  Heyen Campos  că naziştii foloseau fluorul adăugat în hrana deţinuţilor din lagărele de concentrare, pentru a-i ţine sub control, împiedicăndu-i să devină violenţi. Efectiv deţinuţii erau într-o letrgie mentală, care îi împiedica să se revolte.
           La noi în ţară toate produsele de îngrijire a danturii conţin FLUOR, respectiv  pastele de dinţi, inclusiv pastele de dinţi  pentru copii foarte mici.
          Toate alimentele şi băuturile la care sa folosit apa fluorizată, unele ceaiuri,unele forme de lapte praf, carne dezosată mecanic, reziduuri de pesticide din alimente, toate contribuie la un surplus de fluor la alimentaţia zilnică, conform principiului matematic elementar  1+1= 2.

         Şi acum, iată cum se prezintă fluorul în apele minerale romăneşti, concentraţia  de fluor  mg/litru:
  Locul 1 şi campioana    PERLA=  0,4788
                                 Dorna=0,2736
       Carpatina light             = 0,2
            Poiana  Negri                   =0,2
Biborţeni  aqua  Magnezia           =0,2
                         Bonaqua                  =0,18
Biborţeni  aqua  viva                      =0.18
                          Harghita                  =0,18
             Carpatina  forte                   =0,13
                               Borsec                 =0,06
Perla Harghitei                                  =0,02
Izvorul   Minunilor                           =0,01
                                 Zizin                   =0,01
                                 Bucovina           =0,01
                       Izvorul Alb                  =0,01
                        Perla  sport                  =0,01

NOTĂ:    Doza toxică cu efect toxic subletal 1 mg/ kg. corp
                  5 mg/ kg.  corp -  doza toxică ce necesită tratament de urgenţă
                   5-15  mg/ kg. corp  doză   letală ( pentru  copii  5 mg/ kg.  corp  este  letală.)


  
        
   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu